2016. március 05. 21:21 - TON

The Sword and the Lute 1967

the_sword_and_the_lute_1967.jpg

Végül bemutatásra kerül a trilógia harmadik darabja, amelyben folytatódik a kaland, ezúttal két legendás és veszélyes fegyverrel a középpontban. Ha az első részben a történeten volt a hangsúly, a másodikban pedig a harcon, akkor ennél a harmadiknál valahol a kettő keveredése tapasztalható. Természetesen továbbra is a már ismert szereplőkkel zajlanak az események, sőt még egy halott karakter is visszatér a legnagyobb örömömre. A film egyébként önmagában is megállja a helyét, azaz nem szükséges hozzá az első két rész ismerete.

Lianzhu és férje Wu kalandjai folytatódnak. A vörös ruhás nő, Lianzhunak adja a világ egyik legveszélyesebb fegyverét a halálos hárfát. Kalandozásai közben egy rabló banda támadja meg őket, amely során használják a hárfát, leterítve ezzel az ellenséget. A legyőzött banditák, a környéken elég nagy hírnévnek örvendő Repülő Tigris Klán, amely azonnal felfigyel a halálos hárfára és követik Wuékat. A fiatal pár egy szállóban elveszíti a fegyvert. A Tigris klán vezére azonban nem csak a hárfát akarja, hanem a hozzá kapcsolható varázs követ is, mert a fiát a hárfa sebesítette meg, és azt csak a kő tudja gyógyítani, máskülönben meghal. 

A banda ezért megtámadja a Shen családot, amely rendelkezik a kővel. A követ nem sikerül megtalálniuk, de a Shen klánt majdnem teljesen lemészárolják. Közben egy másik cselekményszál indul, amelyben az első két részben látott XiaoLing kalandjaiba kapunk betekintést. A szolgájával kalandozik, magával hordozva a család féltett fegyverét a mindent átvágó kardot.Egy véletlen esemény közben kisegíti őket egy magányos harcos, aki folyamatosan próbálja megszerezni a kardot a kislánytól.

A szálak végül összefutnak és Lianzhuék találkoznak XiaoLingel és a Shen család vezetőjével is. Sőt, még a vörös ruhás nő is felbukkan. A Repülő Tigris klán vezére összehívja a világ összes híresebb harcművészét, hogy bemutassa nekik az erejét és a hárfát. Ez pedig egy remek alkalom Lianzhuéknak, hogy megsemmisítsék a gyilkos fegyvert.

kudqn.png

 

A sztárparádé folytatódik. Wang Yu, Ivy Ling Po és még Lieh Lo-t is felélesztették egy kis trükkel. (a második részben meggyilkolták a karakterét, de most a testvért játssza) Mint már a cikk elején pedzegettem, ez a harmadik rész valahol köztes átmenet az első rész történet orientált és a második rész harcközpontú cselekménye között. És amíg az első kettő részt 1 év alatt forgatták le, addig ennél már volt 2 évük a mozi összerakására. A helyszínekre, cselekmények sokszínűségére, szereplőkre nem is lehet egy rossz szavunk sem, de valahogy a harci jelenetek nem érik el a második rész szintjét, ami picit meglepő. Nagyon nagy meglepetést a történet sem nyújt, de szerintem aki az első két részt megnézte, az ezt sem fogja kihagyni. Egyébként önmagában is megnézhető alkotás, amely egy próbát mindenképpen megérdemel. Már csak a sztárparádé miatt is.

 

Értékelés: ***/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása