2015. november 22. 18:33 - TON

Love Without End 1961

lovewithoutend_1961-25-b.jpg

Ezúttal egy fekete-fehér romantikus-dráma filmet mutatok be nektek a közkedvelt Lin Dai főszereplésével. Nagyon jó kis moziról van szó, így nyugodt szívvel ajánlom a szürke délutánokra. Szorosan ide tartozik, hogy a filmnek készült egy későbbi változata is, amely az 1970-es években jelent meg szintén az SB berkein belül. De erről majd máskor. Most lássuk, hogy mi vár ránk, ha betesszük a DVD-be a Vég nélküli szerelmet.

Egy étterem a kezdő helyszín, ahol felbukkan Qingqing és kiderül, hogy a szülei elhunytak, új életet akar kezdeni a városban és a zongorista a rokona. Egy véletlen folytán megismerkedik a részeg üzletemberrel, Pengnannal, aki ráveszi, hogy álljon fel a színpadra az énekesnő helyett és énekeljen valamit. Nagy sikere lesz, mert kiderül, hogy csodálatos hangja van.

Ezután Qingqing sikeresen beilleszkedik a városba és az élete is kezd helyrerázódni. Egyre többet találkozik Pengnannal és végül össze is jönnek. Azaz nagy szerelem kezdődik. Ami általában nem csak boldogsággal, de bajjal is jár.

A lány megtudja, hogy Pengnan örökölt cégének 100 ezer dolláros tartozása van, és ha rövid időn belül nem rendezi, akkor nagy bajba kerül. Qingqing a segítségére siet és a fiú háta mögött az egyik öreg üzletember szabadidőpartnere lesz kerek 1 évig, egy Föld körüli hajókázáson. Pengnan természetesen megsértődik, amikor megtudja, hogy a lány minden ok nélkül 1 évre elutazik tőle.

Qingqing hazatér az útról és névtelenül elutalja a pénzt a fiúnak, akinek a cége megmenekül. Egy ideig még kerülgetik egymást és vitázgatnak, de aztán újra győz a szerelem és kibékülnek. Közben egy rutin vizsgálat során kiderül, hogy a lány súlyos beteg és már csak hónapjai vannak hátra az életéből. Pengnan ezt nem mondja el neki és próbálja a következő hónapokat csodálatossá tenni a lány számára.

De mint lenni szokott a hazugságok előbb utóbb kiderülnek. Egy bolti vásárlás alatt a lány meghallja a beszélgető eladókat, így rájön, hogy megvannak számlálva a napjai. A fiú tudta nélkül elmenekül egy nyugodt, óceánparti helyre. Természetesen a fiú minden követ megmozgat, hogy megtalálja. Végül sikerül is neki. Ami ezután történik azt nézzétek meg :)

shaw07.jpg

Azt már az elején leszögezhetjük, hogy a fekete-fehér kép nem hogy ártana a filmnek, de sokat dob rajta, ugyan is a depressziós, szomorkás hangulatot még jobban átadja. Ilyen téren telitalálat. A színészi játékkal szintén nincs semmi gond. Igazi kivetnivalót nem találok benne, talán csak azt, hogy a film közepe picit leül és vontatott, de a végére megint felpörög rendesen. Én személy szerint nagyon kíváncsian várom az 1970-es változat megnézését. Jó kis film ez azok számára, akik a drámai, romantikus filmeket kedvelik. Aranyos, szomorkás, picit megható.

Értékelés: ***/*****
Címkék: Romantikus Dráma
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása