2015. október 05. 11:50 - TON

Return of the Phoenix 1963

returnofthephoenix_1963-72-b.jpg

A Főnix madár visszatérése. Mostanában gyakran fog el az érzés film nézés közben, hogy a t****m tele van már a huangmei operákkal és alig várom, hogy elérjük az 1965-ös évet, amelytől kezdve szép lassan eltűnik ez a stílus az SB filmkönyvtárából, de aztán sokszor ott kötök ki, hogy megtetszik az adott alkotás. A most bemutatásra kerülő mozi is ilyen érzéseket váltott ki belőlem.Lássuk.

A Hamupipőke szerű történet ott kezdődik, hogy az egyik uralkodó és a hadügyi miniszter a szokásos sétáját tölti, amikor megismerkednek egy bátor harcossal. A fiú elmondja, hogy szeretne a hadseregben szolgálni és rangot kivívni magának. A mentalitása nagyon megtetszik Cheng Pu miniszternek, aki meghívja a rezidenciájára a férfit. Két lánya van a miniszternek (egy szép és egy csúnya) és mindkettő már abban a korban van, hogy ideje lenne férjhez menniük. Így adódik a helyzet, hogy a szebbik lányt,Shueh-wu-t a bátor férfinak adja.

Az este alatt azonban, a csúnyábbik lány,Shueh-yeh erőszakosan a fiú szobájába lopózik és próbálja ráerőltetni magát a férfira, aki azt hiszi, hogy ezt a csúnya lányt szánta neki a miniszter feleségnek. Így nem marad más választása mint elmenekül a háborúba. Közben bonyolítja a helyzetet, hogy az uralkodó és szemet vetett Shueh-wu-ra és szeretné feleségül venni. A komikus helyzetek miatt véletlenül a csúnyábbik lányt veszi el feleségül.

Mindezen történések alatt a bátor férfi a csatamezőn nagy szolgálatot tesz a hazájának és hadvezér rangot szerez magának. A fosztogató banditák megtámadják a miniszter lakását is, így a családnak el kell menekülniük. A szebbik lány az apja után ered a csatamező felé és szerencsére épségben oda is ér. Ekkor már Cheng Pu elhatározza, hogy nem várhat tovább az esküvő és a többi miniszterrel próbálják összehozni a párt. A bonyodalmakat az okozza, hogy a harcos megvan róla győződve, hogy Cheng Pu a csúnya lányt szánja neki, így a nászéjszakán nem mer bemenni a feleségéhez. Végül aztán minden happy lesz.

 

returnofthephoenix_1963-71-b.jpg

Alapvetően komikus vígjátékról beszélünk, így vannak vidám jelenetek a film alatt. Nevetni nem nagyon fog senki sem, de még is vidám hangulat veszi körül. A csúnya nő és az uralkodó valóban CSÚNYA, még nézni is szenvedés őket. Véleményem szerint sokkal jobb lehetett volna az egész alkotás, ha picit kevesebb opera részt tesznek bele. Valahogy engem kizökkentett a ritmusból. Még is összességében egy nagyon érdekes és különleges SB film, amely megnézése ha nem is kötelező, de ajánlott. A színészek jók, a helyszínek a célnek megfelelnek és a forgatókönyv, történet is kellően szórakoztató a korhoz képest.

 

 

Értékelés: **/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása