2015. szeptember 02. 19:53 - TON

Ninja in the Deadly Trap 1983

_5_-r.jpg

Gondolom sokan azonnal azt kérdezik, hogy "Ez meg mit keres itt?", hiszen nem Shaw Brothers moziról van szó. Nos, valóban nem, de mivel híres SB színészek alkotják a filmben szereplők nagy részét, illetve sokan ezt az alkotást tartják a Five Element Ninja (minden idők egyik legjobb SB filmje) folytatásának, így már érdekesebb a dolog.

A filmben az elhíresült Venom Mob (lesz még róluk szó, külön bejegyzésben is) 3 tagja is szerepel: Chiang Shen, Kou Chui, Ti Lung. Természetesen rajtuk kívül még többeket is felvonultatnak az egykori SB stábból, illetve elég sok elem visszaköszön a már említett Five Element Ninja filmből. Elég, ha csak az arany ninjákat említem. Azt már itt az elején szeretném leszögezni, hogy ez a film nem keverendő össze a 80-as években elszaporodó, szemét ninja filmekkel.

Lássuk a történetet.
A 16. században járunk, amikor is a japánok támadják Kína partjait, egészen addig, amíg Chi Ching generális visszaveri őket. A japánok természetesen nem hagyják ennyiben és a kormány felbérli a ninjákat, hogy öljék meg a taktikai zseni generálist. Első körben pórul járnak, és leleplezik magukat, ezért Chi Ching a fiát küldi el egy öreg kung fu mesterért, aki szakértője a ninják ellen hasznos "Három harcművészet Mester"-ének. Kalandok után végül az admirális fia eljut a mesterig, aki azonban már túl öreg a harchoz, de elmondja, hogy három fiút tanított ki és mindhárman egy külön ágnak a mesterei.
Az admirális fia tehát tovább indul a keresésükre és egyenként meg is találja őket. Sikerül rávennie a hármast a segítségre, így együtt visszatérnek a generálishoz. Közben a ninják már álruhában beépültek az udvar személyzete közé, így senkiről nem lehet tudni, hogy ki kicsoda, kiben lehet bízni.
Pár sikertelen próbálkozás után, aztán a ninja mester is feltűnik, hogy a saját kezébe vegye a dolgot. Nagy küzdelem van készülőben.

ninja-olumcul-tuzak-ninja-in-a-deadly-trap-1981-dvdrip-tr-dublaj-2.png

 Összességében egy jó filmmel van dolgunk. A történet másodlagos funkciót tölt be, (és olyan is) de a harci jelenetek és a változatos helyszínek garantálják a szórakozást. Mindezek ellenére nem az előbb említett dolgok viszik el a hátán a mozit, hanem a Venom Mob egyes tagjai, illetve a ninja-kínai kung fu téma. Többször is meg lehet nézni, mert élvezetes minden pillanata, de senki ne várjon csattanót a végén, mert az nem lesz.
Önmagában is megállja a helyét a kung fu alkotások között, csak nem szabad a top SB filmek vagy pl a Five Element Ninja után megnézni, mert akkor csalódás lesz. Azok szintjét meg sem közelít. Elég sok mindent átvesz a Five Element Ninjából és más Sb filmekből. De nem akarom negatív szavakkal zárni a bemutatóját, mert igen is jó szórakozást nyújt. Helyenként amúgy elég brutális jeleneteket tartalmaz, azaz 12 év alattiak kezébe ne adjátok. Jó szórakozást hozzá!

 

Értékelés: ***/*****

 

 

 




                    
Címkék: Kung Fu
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása