2015. augusztus 31. 21:02 - TON

Újrakezdés

sticker_375x360.png

Üdvözlök minden Shaw Brothers film rajongót!

Először is szeretném tisztázni, hogy ScareCrow vagyok és én vezettem, írtam régebben a másik SB blogot is, amelyen igaz picit kezdetleges módon, de 200+ filmet mutattam be. Aki nem tudná miről van szó az IDE kattintva elérheti a régi oldalam.

Szeretném újrakezdeni. Az okokat nem fejtegetem sokáig, de legyen elég annyi, hogy immár sokkal több SB tapasztalattal a hátam mögött újra fogom nézni az összes Shaw Brothers alkotást és sokkal objektívebb szemmel tudom majd bemutatni azoknak, akik érdeklődnek a filmtörténelem ezen egyedi filmjei iránt. Több mint 500 SB filmet néztem meg az utóbbi időben, így most már teljes rálátásom van a korrekt értékelésekhez. Próbálom majd a történetet is bemutatni azok számára, akik nem tudnak angolul, de még is szeretnék a filmeket megnézni, maradéktalanul kiélvezni. Várom a véleményeket, hozzászólásokat is, mert mindenkinek más lehet a véleménye egy adott filmről és én pl szívesen olvasom.

A pontozás ugyanúgy marad, azaz 1-től 5-ig fogom értékelni a filmeket és kizárólag az SB, illetve a többi kínai, hongkongi filmekhez viszonyítva. Így:

Értékelés: *****/*****

Kötelező, örök klasszikus filmek: *****
Nagyon jó, megnézésre ajánlott filmek: ****
Egyszer nézhető, de jó filmek: ***
Unalmas és feledhető filmek: **
Borzalmas, nézhetetlen filmek: *

 

Az új olvasóimnak kis felzárkóztatás.

Mik is azok az SB filmek?
- A Shaw testvérek által 1958-ban alapított kínai, hongkongi filmgyár által készített filmek. Főleg kung-fu és kalandfilmekre specializálódtak, de ezen kívül rengeteg stílusban gyártottak mozikat, úgy mint horror, sci-fi, romantika, opera, musical, stb.

Kinek ajánlhatóak az SB alkotások?
- Elviekben kortól függetlenül mindenkinek, de a realitások talaján maradva a fiatalabb korosztály már nehezen tudja megemészteni őket. Alapvetően a kalandfilm kedvelői megtalálhatják itt a számításukat, mert az SB filmek nagy része kalandfilm elemekre építkezik.

Honnan lehet beszerezni a filmeket?
- Azt gondolom a  mai világban és főleg a torrent térhódításával minden alkotás könnyen beszerezhető. Magyar oldalak közül az ncore-t ajánlom, a külföldiekből pedig az avistaz.to-t.

Milyen filmeket lehet majd olvasni a blogon?
- Minden stílust érinteni fogunk és igyekszek MINDEN jelenleg elérhető, beszerezhető SB mozit bemutatni és adott esetben meghozni a kedvet a megnézésükre. Ezúttal időrendi sorban fogok haladni, azaz a kezdeti időktől mutatom be a filmeket. Aki velem tart, azok fokozatosan fogják megkedvelni a sorozatosan visszatérő, állandó SB színészeket, szereplőket, illetve a kínai történelem, szokások és életvitel terén is művelt lesz. Ezen kívül bemutatásra kerül 1-2 olyan film is, amely kínai produktum, de csak érintőlegesen köthető az SB studióhoz.

Elég is a dumából. Indítsuk is be az Shaw Brothers szekeret.

Címkék: Közlemény
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása