2016. február 26. 19:35 - TON

The Twin Swords 1965

the_twin_swords_yuan_yang_jian_xia_1965.JPG

The Twin Sword. Az előzőleg bemutatott Vörös Lótusz Templomának a közvetlen folytatása és a trilógia második, (véleményem szerint legjobb) darabja. Ebben a részben van a legtöbb akció és harcművészeti jelenet és a történet is kezd tisztázódni. Nagyon sok szereplő visszatér az előző részből, amelyek közül páran meg is halnak. Közöttük az egyik kedvencem is, de ez vélhetően másokat nem fog zavarni, hogy örömmel nézzék végig ezt a remek filmet.

Wu és Lien folytatja kalandját, amely során újabb kalandokba kerülnek. Ezúttal egy templomhoz vezeti őket az útjuk, ahol nőket tartanak fogva. Hamarosan kiderül azonban, hogy itt is a Vörös Lótusz Klán banditái garázdálkodnak és szerzeteseknek álcázzák magukat. Lien az áldozatuk is lesz, mert a banditák halálos csapdákkal építették tele az egész templomot és annak környékét. Wu-nak szerencsésen sikerül megmenekülnie és azonnal Sárkány Völgybe veszi az irányt, hogy a lány családjától kérjen segítséget.

Ott természetesen nem fogadják szeretettel, ami nem is meglepő, azok után, hogy szökésre buzdította a lányukat. Szóval a család kiterveli, hogy elsőnek Tu Chuangot küldik el kémkedni a templomhoz. Tu, aki szerelmes Lienbe azonnal elindul és hősiesen kaszabolja a banditákat. A halálos csapdáknak köszönhetően azonban hősies halált hal.

A családnak a banditák elküldik Tu fejét, ami után a teljes família elindul, hogy bosszút álljanak Tu-n és kiszabadítsák Lien-t. Rengeteg küzdelem és csapdák kikerülése, átverése után eljutnak Lienhez, aki holtan fekszik egy kamrában. Mire észreveszik, hogy halott már késő, mert ők is rabul estek és a mérges gáz folyamatosan ömlik rájuk. Szerencsére a család legfiatalabb tagja, Ling, a vasvágó kardjának köszönhetően elzárja a mérges gázt és kiszabadítja a családot.

Wu is a család és Lien segítségére siet és együtt küzdik le a gonosz banditákat. Mielőtt azonban kijutnának a templomból, feltűnik a Vörös Lótusz Klán vezetője, aki halálos harcos és varázslatokra is képes. Elárulja, hogy ő mészárolta le Wu családját. Az ereje azonban olyan hatalmas, hogy mindenkit legyőz. Amikor már reménytelen a helyzet, akkor tűnik fel a Scarlet Maid, a vörös ruhás nő, aki legyőzi a klán vezetőjét. Wu pedig bosszúja jeléül kivégzi a banditát.

vlcsnap-2015-07-13-07h21m24s905.png

Mint már a cikkem elején említettem véleményem szerint ez a legjobb rész a trilógiában. Az első résszel együtt forgatták le és úgy bontották szét a két részt, de amíg az elsőben inkább a drámai dolgok, a történet alakulása van a középpontban, addig itt kőkemény akció és harci jeleneteket kapunk. Bizonyos helyeken a harcművészeti elemek a 70-es éveket idézik, ami nem kis szó, lévén 1965-ös filmről beszélünk. A csapdák is nagyon ötletesek és látványosak. A színészi játék hozza amit hoznia kell, semmi extra. Az első rész ismerete nélkül is élvezhető a mozi, de természetesen úgy az igazi, ha a szereplők már ismerősként köszönnek vissza, amikor elkezdjük nézni a filmet. Ajánlom. Kellemes filmnézést!

 

Értékelés: ****/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása