2015. november 22. 17:43 - TON

The Love Eterne 1962

the-love-eterne-liang-shan-bo-yu-zhu-ying-tai_15409.jpg

Egy szerelmes történet huangmei opera keretek között. A film érdekességét az adja, hogy a két gyönyörű főszereplőt, Betty Loh-t és Ivy Ling alakítja, de nem nő-nő felosztásban. Betty egy férfinak öltözött nőt alakít, amíg Ivy alapból egy férfi karaktert. Kicsit fura, kicsit bizarr, de talán ettől érdekes az egyveleg. Picit több mint 120 percen keresztül formálódik egy szerelem, amely a végén beteljesül. Vagy nem.....

Mesénk kezdetén egy fiatal lány, Chu Ying nagyon szomorú, amiért a szülei nem engedik el az egyik elit iskolába tanulni, mert ott férfiak és nők is vegyesen vannak. Ezért a lány egy ravasz tervet kieszelve eléri a szüleinél, hogy férfinak öltözve elmehessen. Magával viszi az egyik szolgálólányt is.

Az út során összetalálkoznak és megismerkednek egy férfival, Liang Shannal és annak szolgájával. Azonnal barátságok szövődnek és együtt indulnak el a távoli iskolába. Az ott töltött idő alatt teljesen egymásba szeret Chu és Liang, de nyilván nem merik egymásnak bevallani, mert az azonos neműek házassága, szerelme szerencsére már akkor is tabu volt.

Amikor Chu-t az apja hazarendeli, akkor a lány elmondja az iskola egyik vezető nőjének, hogy ő tulajdonképpen lány és szereti Liangot. A két fiatal hazatér és útjuk során arról ábrándoznak, hogy egy másik életben talán egy pár lehetnek. Chu hazaérkezése után kiderül, hogy a lány apja egy gazdag hadúrhoz szeretné feleségül adni és nem ismer ellenvetést.

Időközben Liang visszamegy az iskolába és a vezetőtől megtudja, hogy Chu tulajdonképpen lány. Azonnal útra kel, hogy együtt lehessen a lánnyal. Hazaérve megtudja, hogy már másnak szánták Chu-t, ezért az egészségi állapota rohamosan romlani kezd és meg is hal. Chu, amikor megtudja a hírt, összetörik a szíve és az apjától azt kéri, hogy az esküvője előtt hadd látogathassa meg Liang sírtömbjét. Ez meg is történik és.....

filmarchive450imageja.jpg

Valóban egy érzelmes, romantikus történet kerül a nézők szeme elé. Sajnos a huangmei opera részek egész egyszerűen borzalmasak és fülsértőek egy európai ember számára. A mozi nagyon szép helyszíneken játszódik és ilyen téren mindenképpen top kategória. Picit valóban nehéz megszokni, hogy a nemek ennyire felcserélődnek a történet során és a szereplők között is. Még akkor is, ha ugye tudjuk, hogy a kezdeti SB filmekben ezt sok helyen alkalmazták. Fontos még megemlítenem, hogy picit túl hosszú a film és jó pár extra perc így vontatottá válik. Összegezve, aki eltekint az opera résztől az talán még jó is szórakozhat. Egyszer megnézhető.

Értékelés: **/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása