2015. november 09. 14:50 - TON

Three Sinners 1963

s3672625.jpg

A most bemutatásra kerülő alkotás egy nagyon érdekes egyveleget képez. Gyakorlatilag egy huangmei opera elemekkel operáló krimi és dráma. Lesz benne minden mint a búcsúban: megcsalás, árulás, gyilkosság, dráma, szerelem. A Ming Dinasztia idején játszódik és egy híres novella alapján készítette el az SB studió, amely akkoriban az egyik legtöbb pénzt áldozta rá. Ez meg is látszik, mert csodás kosztümökkel és helyszínekkel találkozhatunk, ha rászánjuk az időnket a film megnézésére.

Egy fiatal lány bemutatkozásával indít a mozi, amely során megismerjük Yen-t és az édesanyját, akiket kisemmiznek, így az utcára kerülnek. Éppen koldulnak és élelemért könyörögnek, amikor megszánja őket az idős, megbecsült hivatalnok, Chiang Sung. Befogadja őket. Hálából Yen úgy dönt, hogy feleségül megy hozzá és beáldozza a fiatalságát.

Közben nagyon sokan a városban kétkedve nézik a nagy korkülönbségű pár románcát. Yuen When, aki Chiang munkatársa és szintén hivatalnoki gyakornok azonnal beleszeret a fiatal lányba és megfogadja, hogy mindent elkövet azért, hogy megszerezze magának.Ostromolja a fiatal lányt, aki ellenáll neki.

Bejön a tél és Chiang elutazik a városból. Eközben Yuen elcsalja a feleségét egy elhagyatott templomhoz, ahol megerőszakolja a lányt. Ezután Yen-nek nincs más választása mint titkolni az affért. Hazaérkezik a férje és a városban már mindenki azt pletykálja, hogy a felesége megcsalta őt. Ráadásul még rajta is kapja Yen-t, ahogy Yuennek próbálja elmagyarázni, hogy hagyja békén. Chiang ezt félreérti és bosszúból megkéri a lányt és az anyját, hogy vegyék a sátorfájukat.

A vita elfajul és az öreg hivatalnok leszúrja a lányt miután kiderül, hogy Chiang tulajdonképpen áruló a birodalom szemében és felkelőkkel szövetkezett. Chiangot elítélik és száműzik. Yuen sem fogja megúszni a bűneit....hogy? Nézzétek meg.

threesinners_1963-4-b.jpg

Azt gondolom, hogy maga a történet nem rossz. A huangmei opera elemek nagyon nem kellettek volna bele. De ez is eléggé egyéni ízlés kérdése. A film látványosságáról, kosztümök és helyszínek változatosságáról már tettem említést a bemutatóm elején. Ne feledjük, hogy 1963-ban jelent meg a film és ehhez képest végtelenül sokszínű. A színészek játéka szintén jónak mondható, habár a Yuen-t alakító színész picit túl ripacsra sikerült és a sminkje is valami borzalmas. Olyan mint egy transzvesztita. Összességében egyszer meg lehet nézni, de nem hiszem, hogy újra előkerülne a polcról.

 

Értékelés: **/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása