2015. november 09. 15:16 - TON

The Story of Sue San 1964

116900-the-story-of-sue-san-0-230-0-345-crop.jpg

Ha egyszerűen szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a film cselekménye egy szerelmi történet Sue és Wang között. Ennél azért összetettebb a kép. Mindenkit kérnék, hogy ne az első 30-45 perc alapján ítéljen, mert akkor még eléggé alvásveszély áll fent. Aztán szerencsére beindulnak a cselekmények és a néző azt veszi észre, hogy ottragadt a tévé előtt.

Wang egy híres, betegség miatt visszavonult miniszter fia, aki gazdag, elismert. Ellenben a szerelmet még nem találta meg. Az egyik útja során ellátogat egy bordélyházba, ahol meglátja a legnépszerűbb örömlányt, Sue-t. Azonnal beleszeret a lányba. Mindent elkövet, hogy a lány közelébe férkőzzön. Kivásárolja a lányt és még egy nagy házat, birtokot is épít neki. Boldogan élnek, amíg............amíg el nem fogy a pénz. Ezután Wang száműzi magát és koldusként éldegél, amíg Sue visszamegy a bordélyházba.

Az egyik nap Sue megsajnálja Wangot és ad neki annyi pénzt, amiből a fiú hazamehet az apjához. Közben pedig Sue-t a bordélyház tulajdonosai eladják az egyik gazdag kereskedőnek, Yanlinnek. Yanlin hazaviszi a lányt és a concubinének szeretné tenni. Sue felfedezi, hogy a gazdája felesége megcsalja Yanlint egy fiatal bíróval. Miután a két szerető rájön, hogy Sue rájött az igazságra, ezért kitervelik, hogy megmérgezik őt. A véletlenek miatt azonban Yanlin hal meg és ezért Sue-t viszik a bíróság elé. Ártatlanul ítélik el.

Yanlin felesége és a szeretője minden bírót lefizetnek, így szinte reménytelen Sue helyzete. Kivégzés vár rá. Közben a másik történeti szálon Wang hazajut az apjához, akinek a segítségével kinevezik főbírónak és nagy hatalomra tesz szert. Az egyik délután az asztalára kerül egy ügy, amely egy gyilkos lányról szól. Érdekesnek találja ezért eldönti, hogy oda utazik és kivizsgálja. Gondolom nem kell senkinek mondanom, hogy Sue-ról van szó.....

storyofsuesan_1964-4-b.jpg

A történet az első 30-45 percben NULLA és borzalmasan unalmas. Ezután viszont olyan fordulatot vesz, hogy abbahagyhatatlan a film. Egy kezdeti szerelmes drámából átalakul a cselekmény krimivé. A színészek remekül teljesítenek, Sue gyönyörű, és a helyszínek is változatosak. Csak azért nem adok rá több pontot, mert az első 45 perc borzalmasan unalmas és értékelhetetlen, valamint a huangmei opera részek nem kellettek volna bele. Tekerjétek át az első perceket és nézzétek meg.

 

Értékelés: **/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása