2015. szeptember 27. 14:04 - TON

The Magnificent Concubine 1961

426495679795.jpg

Még egy kis türelmét kérem a kung fu rajongóknak. Hamarosan elérkezünk az 1965-ös évhez, amelytől kezdve a csapból is az fog folyni :) De addig is a figyelmünket vessük erre a remek alkotásra, amely mindenki számára kötelezően ajánlott, ugyan is egy kiemelkedő történelmi drámáról van szó, remek jelenetekkel és izgalmas végjátékkal.

Az SB filmekben elég sokszor találkozhat a néző a "Concubine" kifejezéssel, amely olyan hölgyet takar, aki egy gazdag férfivel van, gyakorlatilag a szeretője, de nem házasodnak össze. A férfi rangot és jó módot ad a Concubinének, a nő pedig szeretetet és szexet. Azért fejtettem ezt ki, mert a jelenleg bemutatásra kerülő SB filmben is egy concubine a főszereplő.

Yuhuan a történet főszereplője, aki egy szegény családból küzdötte fel magát, hogy a császár szeretője legyen. Emiatt elég sokan megvetik és irigylik őt és a családját is, mert a császár a testvérét miniszterelnöknek nevezte ki. Az uralkodóval szintén vannak gondok, mert az ország vezetése helyett inkább jobban lekötik a figyelmét a nők, a zene és a művészet.

Így történik meg, hogy amikor Yuhuan felfedezi, hogy a császár más nővel tölti az estét, akkor hatalmas hisztit és balhét csap, amely során jó pár nagyon értékes császári vázát tör darabokra. Az uralkodó dühös lesz és hirtelen haragjában kirúgja a palotából a nőt. Egy ideig mindketten elvannak egymás nélkül, de aztán a miniszterelnök, (aki nagyon hataloméhes) rájön, hogy ha végleg megszakad a kapcsolat Yuhuan és a Császár között, akkor azt az ő pozíciója is megsínyli.

Ezért minden nap a császár fülébe duruzsol, hogy fogadja vissza a concubinét. Idővel ez meg is történik és Yuhuan valamint a császár között szerelem kezd kialakulni. Közben a miniszterelnök rengeteg hibát követ el, amelynek az eredménye, hogy lázadás tört ki az országban, amelynek célja az uralkodó megdöntése. Az uralkodó már későn tudja ezt meg, ezért nem marad más esélye csak a menekülés. Egy sereg katonával ezt meg is teszi és egy elhagyhatott templomban találnak menedéket több száz katonával együtt.

A katonáknál akkor telik be a pohár, amikor megtudják, hogy amíg ők éheznek, addig a miniszterelnök és a szeretői luxusban élnek és étkeznek. Ők is fellázadnak és megölik a minisztert. A következő célpont pedig nem más mint a miniszter testvére, aki nem más mint a concubine.

a7233638-11.jpg

Így leírva a történetből nem tűnik ki, hogy klasszis darabbal van dolgunk, de bízzatok bennem. Ez egy oltári jó film. Igaz, hogy csak 70 perces, de nem is kellene több játékidő, mert így kerek az egész. Végig izgalmas a mozi és egy percig sem fogtok unatkozni. A szereplők jól alakítanak a korhoz képest, a díszletek, helyszínek, ruhák csodálatosak, és a tömegjelenetek is egész jók.

De mint említettem a történet és a drámai játék, amely igazán kiemelkedő. Én még biztosan megfogom nézni többször is, és nektek is ezt javaslom. Kötelező SB klasszikus.

 

 

Értékelés: ****/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása