2015. szeptember 11. 17:50 - TON

Madam White Snake 1962

madame-white-snake.jpg

Újabb huangmei opera-dráma. Szintén egy legendás kínai történetet dolgoz fel, amelyre rengeteg film, televíziós sorozat és novella is épül. A kung fu filmek szerelmeseitől még egy kis türelmet kérek. A 60-as évek közepétől már ők kerülnek majd a figyelem középpontjába. Addig is jó pár huangmei opera megnézése után a végén még megkedvelem ezt a film stílust. Nah jó, ezért ennyire nem eszik forrón a kását......akarom mondani a rizst :)

 A történet kezdetén egy úriember megment egy óriási fehér kígyót az emberek haragjától. Sok sok évtizeddel később a megmentő reinkarnálódik egy fiatal tudós személyében. A fehér kígyóról pedig kiderül, hogy nem más mint a nagy Fehér kígyó szelleme. A testvérével, a zöld kígyó szellemével együtt elhatározza, hogy szeretné megkeresni azt a férfit, aki régen megmentette őt.

Idővel ez meg is történik egy nagy szép, esős jelenet közepén. Később a két testvér eléri, hogy a férfi feleségül vegye a Fehér kígyót. Boldogan éldegélnek egy ideig, amikor is egyre több jel utal arra, hogy valami nagyon nincs rendben a ház körül. És ugye közeleg a nagy sárkány fesztivál is, amit nagyon nem kedvelnek a szellemek. Egy ilyen alkalom során a férfi valós alakjában látja meg a feleségét és annyira megijed, hogy szívrohamot kap.

A lány ezért elhatározza, hogy megkeresi azt a speciális növényt, amelyik újra élesztheti a férjét. Nagy nehezen sikerül neki megszereznie, és a férjét is visszakapja. Ekkor azonban megjelenik náluk egy nagyon erős szerzetes, aki nagyon nem kedveli a szellemeket, mert szerintem az emberek a Földön élnek a szellemek pedig az ő világukban. Elrabolja, elszakítja a férfit a nőtől.

A nőnek nem marad más választás mint, hogy a testvérével együtt útra kell, hogy kiszabadítsa a férjét. Eközben pedig nem várt események következnek. Terhes. A film utolsó 15 perce nem szűkölködik drámai elemekben.

madam2.jpg

Huangmei opera és huangmei opera. Kezdem már ízlelgetni. Még mindig borzalmasan bántja a fülem és még mindig borzalmasan altató hatású, de ha kellemes történetet pakolnak alá vagy gyönyörű helyszíneken játszódik, akkor egyszer mindenképpen végig tudom nézni.

Ez esetben is ez történt. Kezdeti idegenkedés, aztán másfél óra múlva vettem észre, hogy végignéztem a filmet. Az elején a csodás esős jelenet, a két gyönyörű színésznő (főleg Margaret Tu, de azért a sztár Linda Dai sem csúnya) a fantasztikus kosztümök, a szerzetesek elleni harc a hegy csúcsán, az áradásos férj mentés effektjei mind mind visznek magával. A vége pedig drámai.

Nem ez miatt fogod megkedvelni a stílust, az operát, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni a fenti pozitívumok miatt.

 

 

Értékelés: **/*****
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása