2015. szeptember 07. 17:14 - TON

Rear Entrance 1960

rearentrance_1960-2-b.jpg

Dráma a Shaw testvérektől. Az 1970-es évekig elég kevés kung fu filmet gyártottak, így még várom kell, amíg a kedvenc műfajomhoz érünk időrendben, de addig is lássuk ezt a drámai alkotást, amely fekete-fehér verzióban érhető el azok számára, akik adnak neki egy esélyt.

A film egy általános élethelyzetet dolgoz fel, amely elég gyakran megtörténik manapság is a világban.
Mr. és Ms. Tsui békében éldegélnek egy külvárosi részen. Mindenük megvan amire csak vágynak. Gazdagság, sikeres, könyvíró férj és szép ház, békés környék. Egyedül már csak a gyerkőc hiányzik az életükből. Ez azonban már a film elején kiderül, hogy lehetetlen kívánság, ugyan is az orvosa közli Ms. Tsui-val, hogy soha nem lehet gyereke.

Velük szemben lévő házban éldegél egy 6 éves kislány, Ah Ling, akit elhagytak a szülei, vagy is egészen pontosan az apja, miután elvált a nagyvilági életet élő feleségétől, a gyereket egy nevelő anyához küldi.
Munkából hazaérve a házaspár elég gyakran összefut a kislánnyal és egyre inkább megkedvelik őt. Egy idő után a nő kitalálja, hogy jó lenne örökbe fogadni. Sikerül meggyőznie a férjét és Ah Ling apját is.

Igazából eddig NAGYON békésen csordogál a film, és nem is nyújt semmi extrát. Aztán hirtelen begyorsít. Felbukkan Ah Ling édesanyja és hirtelen kitalálja, hogy ő még is anya szeretne lenni, és visszaköveteli a kislányt. Megjelenik még a Tsui házaspár jó barátja is, egy fiatal férfi, aki éppen feleséget keres. A drámát színesíti a végén egy autóbaleset, valamint egy megrázó lezárás is.

rearentrance_1960-80-b.jpg

Az értékelési rátámon végig kettő és három csillag között ugrál a film. Az első 1 óra alapján simán kettes, de az utolsó harminc perc begyorsít és felkelti a néző érdeklődését. Nyilván az 1960-as évekig még kevés olyan film volt, amely hasonló témát dolgoz fel, de azóta sok víz lefolyt a Dunán és nekem mai szemmel kell értékelnem az SB alkotásokat. Mindenképpen pozitívum a színészi játék, amely közel tökéletes, illetve az utolsó harminc perc dramaturgiai játéka is. Negatívum a már említett langyos első 1 óra, illetve, hogy fekete-fehér változatban érhető el. Aki szereti a családi drámákat, annak megnézendő darab, de aki hozzám hasonlóan a kung fu, illetve a pörgősebb filmeket kedveli, azoknak az első 1 órában fenn áll az elalvás veszélye.

 

 

Értékelés: **/*****
Címkék: Dráma
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása