2015. szeptember 02. 11:20 - TON

Diau Charn 1958

l_445322_be700964.jpg

Borzalmasan nehéz helyzetben vagyok. Úgy újraindítani egy SB rajongói, filmbemutató blogot, hogy az első "áldozat" nem valami kiemelkedő alkotás.........nos, nagyon nehéz. 

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy nem vagyok oda a huangmei operákért, sőt, úgy unblock az összes opera iránt elég negatív a hozzáállásom. De mivel megfogadtam, hogy az összes elérhető SB filmet bemutatom az olvasóknak, így adtam neki egy esélyt.

A történet a legendás "Három Királyság Románca" idején játszódik, amikor a hadurak uralták Kínát. Dong Zhuo volt közülük is a leghatalmasabb és fogadott fiával, az egyik legerősebb tábornokkal, Lu Bu-val egyetemben. A hatalmuk akkorára növekedett, hogy még a császárt is elfogták, miközben rengeteg várost és falvat égettek porrá. Az egyik ilyen faluban élt Hongchang is, aki elveszíti a szüleit a saját szeme láttára.

hqdefault.jpg

Ekkor egy picit ugrunk a történetben és azt láthatjuk, amint az egyik miniszter, Wang Yun (aki titokban a Han Dinasztia pártolója) örökbe fogadja az árván maradt lányt és Diau Charn-nak nevezi el. Később egy véletlen folytán kiderül, hogy mindketten gyűlölik Dong Zhuo-t, ezért ördögi tervet eszelnek ki. Szeretnék összeugrasztani Dongot és a fogadott fiát, Lu-t. Erre pedig mi más is lenne alkalmasabb mint a női szépség. Wang közreműködésével Diau elcsábítja mindkét kiszemeltet, amely eredményeképpen a lány Dong udvarába kerül.

Lu azonban egyre kevésbé tudja elnézni, hogy a szerelmével más van, ezért ha nehezen is, de Dong ellen indul, amely során meg is öli a hadurat. Így minden hatalom az ő kezébe száll. Ezzel azonban még nincs vége a történetnek, mert az egyik potenciális veszély a Han Dinasztiára még életben van. Wang megkéri Diau-t, hogy egy kardos tánc során ölje meg Lu-t. Ekkor Diau bevallja, hogy már ő is szerelmes az új hadúrba és nem tudja mit tegyen.

A tánc elkezdődik. A végkifejletet nem lövöm le. Itt egy kis bemutató a filmből:

 

Most pedig jöjjön a verdikt. Személy szerint végig untam a filmet. A 90%-ban énekelnek a szereplők (ez nem meglepő egy operától) de a hangjukkal sem vagyok kibékülve. Sokan azt mondják, hogy Diau Charn, azaz Lin Dai szépsége elviszi a hátán az egész produkciót. Szerintem nem. Nem csúnya hölgy, de nem is extra szép. A harci jelenetek mókásak, mint hihetőek, és az egész produkció magán viseli a kezdetleges jelzőt. Tisztában vagyok vele, hogy az 1950-es években készült, de hamarosan bemutatásra kerül egy másik film ebből a korszakból, amelyben mérföldekkel látványosabb jelenetek, helyszínek kerülnek megjelenítésre.

Csak is azért adok neki 2 csillagot az egyébként érdemelt 1 helyett, mert a kosztümök és a jelmezek csodálatosak, illetve mert ez az első cikk az új oldalon és nem szeretném elkezdeni egy 1 pontos mozival. Bízom benne, hogy ennél csak jobb operák kerülnek bemutatásra a jövőben.

Értékelés: **/*****

















Címkék: Huangmei Opera
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása